Lifelong Learning Programme

This project has been funded with support from the European Commission.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein

Database of Document

Homepage > Documents > Reviews of Pubblication

TITLE OF PRODUCT:

MIGRATIA, UN FENOMEN DEZBATUT DE ARHIEPISCOPIA DIN BUCURESTI

NAME OF AUTHOR(S):

Narcisa Balaban

PLACE AND DATE OG PUBBLICATION:

7 Noiembrie 2007, Bucuresti

TYPE OF PRODUCT:

Article, Web Article

LANGUAGE/S OF PRODUCT:

Romana

DESCRIPTION OF CONTENTS:

Articolul se refera la tematica dezbatuta in cadrul conferintei organizate de catre Arhiepisopia Bucuresti, dupa incidentele ce au avut loc in Italia la finalul anului 2007. Tema principala de discutie a fost misiunea biblica intr-o lume in continua schimbare (migratia). Conferinta a fost moderata de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si vicarul Mitropoliei Moldovei si Bucovina. Una dintre problemele intampinate de catre romanii din strainatate consta in casatoriile mixte si divort. Concluzia principala a fost ca biserica trebuie sa dezvolte noi masuri de integrare a familiei ortodoxe in contextual ecumenic actual. Cateva dintre solutiile identificate de catre preotii romani se refera la promovarea responsabilitatii si cultivarea simtului de colaborare intre clerici; support pentru cetatenii romani in vederea mentinerii indentitatii religioase si nationale, in mod deosebit in randul acelor cetateni din diferite state ale UE; cresterea numarului de mesaje religioase, culturale, socliale si nationale transmise prin radio si televiziune in vederea conservarii identitatii romanilor din toata lumea. In plus, reprezentantii bisericii au concluzionat ca este necesar sa ghideze cetatenii romani din strainatate pentru a evita producerea de acte ciminale care ar putea compromite numele de roman. Una dintre solutiile identificate se refera la organizarea de cursuri duminicale si asigurarea invatamantului in limba romana.

COMMENTS ON THIS DOCUMENT:

Articolul ofera o perspective larga a bisericii cu privire la situatia romanilor care traiesc in strainatate. Reprezentantii bisericii considera ca prin conservarea identitatii religioase si nationale a romanilor, ar putea evita producerea de probleme generate de culturile mixte.

NAME OF COMPILER:

Victoria Captari

NAME OF INSTITUTION:

APoWeR, Timisoara

ROLE:

CercetatorRoutes - Copyright 2009 - This project has been funded with support from the European Commission

Valid XHTML 1.1Valid CSS!